درباره پای تاوه

ساخت وبلاگ

پای تاوه

بادرود

پای‌تاوه روستای بزرگی از روستاهای منطقه فرامرزان و از توابع بخش جناح شهرستان بستک استان هرمزگان است. دارای مسجد .دبستان،خانه بهداشت، و چند باب آب انبار برکه است. این روستا در جنوب غربی فاریاب واقع شده و تا فاریاب ۱۲ کیلومتر فاصله دارد. گردنه کماخن در راه پای تاوه و فاریاب قراردارد.شهرجناح نیز که به عنوان مرکز بخش شناخته شده
درسمت مشرق روستا ودر ۱۳کیلومتری آن واقع میباشد.روستای پای تاوه به همراه همسایه نزدیکش یعنی روستای چاله مرز
شرقی فرامرزان را پوشش میدهند.توضیحات بیشتر در ادامه مطلب……..
روستای قدیمی پای تاوه در زیر کوه واقع شده‌است. بیشتر خانه‌های روستای قدیمی از سنگ ساخته شده بود. در روستای پای تاوه سنگهای آهکی صافی وجود دارد که در محل به چنین سنگهایی سنگ تاوه می‌گویند. به همین خاطر هم این روستا «پای تاوه» نام گذاری شده‌است. بعضی از خانه‌های قدیمی روستا از سنگ خشک ساخته شده به طوری که سنگ خشک روی هم چیده شده و سقف گیری شده‌است.در حدود سال های ۶۱و۶۲خورشیدی مردم این روستا را به دلایل اقتضای شغلی و همچنین ارتباط بیشتر با دنیای خارج که به دلیل نبود راه مناسب دشوار مینمود وهمچنین دشواری در رساندن آب وبرق به آن آنجا را ترک ودر جنوب روستا ساکن شدند.
گویش مردم روستا

زبان رایج مردم روستا لارستانیست که در بیشتر موارد زبان اچمی نیز به آن اطلاق میشود ولی وقتی آن را به شاخه های کوچکتر تقسیم کنیم به لهجه معروف فرامرزی تعلق خواهد گرفت.لهجه فرامرزی در محدوده فرامرزان گسترده شده ودر اکثر روستاهای آن با کمترین تغییری ادا میشود.
آیین مردم روستا

مردم روستای پای تاوه مسلمان بوده واهل سنت شافعی مذهب میباشند.
محدوده روستا

این روستا از جنوب تا رودخانه آب شور از شمال تا کوههای همجوار روستای فاریاب از مغرب تا روستای هنگویه واز مشرق به کوه کماخن محدود میشود.به لحاظ زمین شناسی منطقه بخشی از زاگرس جنوب شرق ( زاگرس فارس) محسوب می شود.چین خوردگی های منطقه شامل تاقدیس وناودیس هایی آرام که ارتفاع متوسط کوهها بالغ بر ۱۰۰۰ متر است .تشکیلات زمین شناسی منطقه ترکیبی است از رسوبات کربناته( آهکی) متعلق به اواسط دوران دوم تا آهک گچ ومارن متعلق به دوران سوم.رسوبات اخیر عامل شوری منابع آب وخاک منطقه است.

منطقه پای تاوه متاثر از گسله های کوچکی است که عمدتا براثر تکتونیک نمک وبه عبارتی دیاپریسم گنبدهای نمکی شکل گرفته وهراز گاهی باعث زلزله های کوچک وبزرگی می گردد.درواقع منطقه به لحاظ زمین لرزه از مناطق باخطر متوسط محسوب می شود. میانگین بارندگی منطقه بالغ بر ۱۸۰ میلیمتر می باشد که عمدتا درفصل درزمستان صورت می گیرد .بارش های تابستانه متاثرازنفوذ کم فشار موسمی نیز بعضا بارش های قابل توجهی را درپی دارد.
جاذبه های دیدنی
این روستا دارای جاذبه های طبیعی فراوانیست ودلیل آن کوههای فراوان اطراف آن میباشد, از مهمترین آن ها میتوان به(سرخن) اشاره کرد که درکوههای شمال غرب روستا قرار دارد.سرخن دارای چشمه ای میباشد که سالهاست فعال بوده وحتی خشکسالیهای اخیر نیز نتوانسته استقامت آن را یارا باشد.این منطقه در گذشته میزبان مردم روستا بوده،نسل های متمادی در آنجا زندگی کرده وپس از آن در سال های بی آبی تامین کننده آب برای اهالی روستا بوده،نسل قدیم روستا روز هایی را باز گو میکنند که با پای پیاده وبازحمت فراوان برای تامین آب به سرخن وابسته بودند از این رو اینک نیز دارای ارزش بالایی برای مردم پای تاوه میباشد.سرخن علاوه بر چشمه دارای سنگ هایی بزرگ وصخره هایی محکم وزیباست که بهشتی جذاب برای سنگ نوردان میباشد.از دیگر جاذبه سرخن میتوان به غار های آن اشاره کرد.دومین جاذبه روستا در واقع روستای قدیمی آن به شمار میرود که همه ساله تعداد زیادی گردشگر چه از داخل منطقه وچه بیرون از آن را در بر میگیرد.روستای (کناردراز) یکی از مکان هاییست که مردم روستا در فصولی خاص به آنجا نقل مکان میکردن ،هم اکنون خالی از سکنه بوده ولی جاذبه های طبیعی زیادی مخصوصا در فصول زمستان وبهار دارد.
قومیت
اکثریت مردم این روستا متعلق به قوم پاسالار (پاسلار) میباشند.این قوم علاوه بر این روستا در سایر روستاهای فرامرزان وحتی سایر نقاط کشور به خصوص فارس نیز حضور دارند .دومین روستایی که در این منطقه اکثر جمعیت آن را پاسالار تشکیل میدهند روستای دهنوخواجه نام دارد,پس از آن میتوان به روستای زین الدین اشاره کرد واین روستاها با روستای پای تاوه دارای نسبت قوم وخویشی میباشند.پراکندگی این قوم به دلایل نامعلومی صورت گرفته واین پراکندگی آن ها را از نظر زبان ومذهب متفاوت ساخته.

 

 

برگرفته از سایت رسمی پای تاوه:

http://www.payetaveh.ir

به وبلاگ شخصی علی برته خوش آمدید...
ما را در سایت به وبلاگ شخصی علی برته خوش آمدید دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4alibarteh6 بازدید : 272 تاريخ : سه شنبه 13 شهريور 1397 ساعت: 4:27